Watercolor Make-up Atelier Paris

Image

Ro: Una din tehnicile multîndrăgită de make-up artişti, este cea a acuarelei. Ca să înţelegeţi de ce, o s-o citez pe Anca Buzea:

“Iată de ce am îmbrăţişat acuarela, pentru că obţii Photoshop-ul direct din pensulă.”

Machiajul realizat cu acest produs este intens, rezistent şi arată fabulos.

Probabil vi s-a întâmplat să fiţi machiate superb, dar atunci când vă faceţi o poză, în ea să fie redată doar o umbră a capodoperei de pe chip, dacă da, atunci puteţi afla că machiajul realizat cu acuarelă nu este “absorbit” de aparatul foto, decât în mică măsură.

Acuarela o putem găsi la mai multe branduri de cosmetice. Eu am avut ocazia să lucrez doar cu KRYOLAN şi MAKE-UP ATELIER PARIS, a doua mi-a plăcut mai mult pentru textura sa cremoasă şi uşurinţa cu care se aplică.

Aceasta este paleta mea cu acuarele, 12 la număr. Sunt culorile cel mai des utilizate i pentru un MUA de salon sunt suficiente. Deşi, mie mi-au făcut cu ochiul încă vreo 6 nuanţe, dar momentan sunt trecute pe lista de aşteptare.

En: One of the MUA`s favourite techniques, is the watercolors` technique. To understand why , I have to  quote Anca Buzea:

“That’s why I embraced watercolor, because you get Photoshop directly from the brush.”

Make-up done with this product is highly resistant and looks fabulous.

Probably it happened to you to wear a gourgeous makeup, but when you take a picture, it looks like a shadow of the masterpiece from your face, if it was like this, then you can find out that make-up done with watercolor is ” absorbed ” by the camera , only slightly.

We can find watercolor at several cosmetic brands. I have had the opportunity to work only with Kryolan and MAKE-UP ATELIER PARIS, I liked the texture of the second one, it is more creamy and easy to apply.

This is my watercolor palette, 12 pieces. These are the colors that a used more often by the MUA. There are about 6  more shades that are currently listed on the waiting list .

Image

Ro: Dintre cele pe care le deţin, cel mai des utilizate sunt ivoire, maro şi negru.

En: Among those that I hold most commonly used are ivory, brown and black.

Image

Ro: Pentru cele cărora le-am făcut “poftă” de lucru în această tehnică, să nu vă panicaţi dacă la început o să umeziţi pensula prea mult şi produsul va fi prea lichid sau o să vi se “adune” acuarela.

Mie mi-au trebuit 2-3 încercări până am început să o “simt”. La început am zis că probabil nu o să reuşesc niciodată să fac un machiaj în acuarelă, acum am ajuns să o ador şi chiar să văd petele ce se formează atunci când produsul nu este tras bine. Sunt conştientă că mai am de învăţat mult şi de exersat şi mai mult.

În continuare vă las cu poza unui machiaj în tehnica acuarelei, realizat în cadrul cursului de bază.

En: For those who are interested to work in this technique, do not panic if at first you will wet the brush too much and the product will be too liquid, or you will apply watercolor with a too dry brush.

It took me 2-3 attempts before I started to “feel” it. At first I said that probably I will never do a make-up using watercolor, now I got to adore it and even I see spots that form when the product is not spread well. I am conscious that I have to learn and practice a lot.

Till then I leave you with a picture of a make-up in watercolor technique that I did at the professional make-up basic course.

Image

7 thoughts on “Watercolor Make-up Atelier Paris

 1. Mihaela Petre says:

  Buna. Voiam a te intreb daca, inainte de a aplica acuarela pe pleoapa, aplici si fon de ten? Multumesc.

  • Aida Maria says:

   Personal aplic acuarela fara nicio baza, doar degresez pleoapa, dar sunt make up artisti care folosesc fond de ten sau alta baza.
   E bine sa experimentezi si sa vezi ce ti se potriveste cel mai bine 🙂

   • Mihaela says:

    Iti mulțumesc. Deci se poate si cu fond de ten…ma refer la faptul ca nu este o regula cu sau fără..Adică machiajul tine si daca dai cu fond de ten înainte ?

   • Aida Maria says:

    La cursul in acuarela am invatat sa lucrez fara si sincera sa fiu asa am facut si in cazul machiajelor pentru cliente, dar pe mine am experimentat si cu fond de ten ca si baza si a tinut. Nu pot sa ma pronunt daca ar tine de exemplu 24 ore, pt ca in cazurile mentionate mai sus am fost machiata maxim 6 ore.
    Ca sa iti faci o idee, trebuie doar sa incerci, eventual machiaza prietenele si dupa cere-le parerea, sunt sigura ca feedback-ul lor va fi unul valoros si util 🙂

 2. Andra says:

  De unde sunt aceste farduri? sunt si eu interesata !

 3. […] deja cat de mult iubesc acuarela si v-am vorbit si de faptul ca doresc sa-mi maresc colectia(aici), din fericire dupa o perioada mai lunga de absenta, in sfarsit a reaparut in vanzare F23 Sang de […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s