Are sau nu nevoie un Make-up Artist de cursuri la început

Image

Răspunsul va fi da şi nu 🙂

Există personae care nu au făcut niciun curs şi sunt profesionişti în această meserie. La fel sunt persoane care au studiat intens şi care au avut nevoie în primul rând de o bază teoretică.

Unii se nasc cu darul de a simţi şi crea frumosul, alţii învaţă pas cu pas.

Cert este că fără muncă asiduă, fără ore în şir petrecute pictând pe chipuri omeneşti, este greu să reuşesti să fii printre cei mai buni şi regula aceasta este aplicabilă în orice domeniu.

Există reguli, formule, forme de la care porneşti şi pe care le adaptezi după modelul din faţă.

Dacă toate acestea au fost puse pe foaie şi explicate de maeştrii în arta machiajului, este pur şi simplu inutil să “reinventez roata”.

Nu pot decât să mă bucur că au existat minţi luminate care au făcut ca munca noastră să fie uşurată enorm.

Pentru aceasta le MULŢUMESC!

Eu sunt din a doua categorie, a celor care au nevoie de suport teoretic în faţă, după instrucţiunile căruia să-şi ghideze mâna.

Sunt sigură că va veni ziua când mă voi conecta cu gândurile clientelor şi voi avea nevoie de puţine cuvinte pentru a înţelege ce vor, dar până atunci eu iau pensula şi-mi pun sufletul în ea, iar aceasta dansează pe chipurile femeilor.

Voi ce părere aveţi, poţi deveni un Make-up Artist doar după ce ai o diplomă sau este de ajuns să fii talentat?

Image

P.S.: Sper că odată cu articolele mele primiţi măcar o mica parte din entuziasmul şi fericirea ce-mi inundă sufletul!

Dacă până acum mi-a plăcut  ce fac, acum fac ce ADOR!

2 thoughts on “Are sau nu nevoie un Make-up Artist de cursuri la început

 1. oana says:

  Buna numele meu este Oana si sunt din Sibiu. Am inceput sa cochetez cu aceasta minunata meserie la inceput din joaca apoi am vazut ca mi place tot mai mult si apoi mi am dat seama ca ma pricep cat de cat si chiar vreau sa fac asta. E minunat cand pleca o clienta fericita ca se simte frumoasa…asta e cea mai mare multumirea a mea si cand ca revine din nou nu pot decat sa ma bucur. Nu am facut un curs…ma uit la tutoriale studiez atat cat pot dar parca simt ca as avea nevoie de un pic de indrumare: sunt sigura ca anumite lucruri imi scapa, vreau sa incerc produse noi si sunt sigura ca as avea de invatat de la cineva care deja a gasit produsele potrivite( nu mi permit sa incerc 10000 de chestii pana dau de cele potrivite) sunt trucuri, secrete si tehnici pe care vreau sa le descopar. O sa fac un curs deorece m am hotarat ca e cazul sa trec mai departe…mi am dat seama ca asta e talentul meu si vrea sa l cultiv. Tot ce pot sa fac acum e sa muncesc, sa exesrsez, sa muncesc foarte mult…sa muncesc…sa mi las pasiunea sa iasa la iveala sa incerc sa ma depasesc in fiecare zi…stiu ca asta inseamna timp sacrificii si …munca dar multumirea pe care o ai cand vezi fericire si frumusete nu se compara cu nimic. te pup

  • Aida Maria says:

   Draga Oana, m’am regasit in comentariul tau 🙂 si eu am inceput mai mult in gluma, incercam sa’mi gasesc un hobby pe timpul concediului maternal. Am avut marele noroc sa am profesoare bune, care m’au ajutat sa’mi cladesc o baza buna si mi’au oferit aripi ca sa zbor mai departe, pentru ca oricate cursuri as mai face, sunt constienta ca mereu va fi ceva nou de invatat. La fel ma simt norocoasa ca persoanele de la care am deprins aceasta minunata meserie, sunt profesioniste in adevaratul sens al cuvantului si in cadrul cursurilor am avut posibilitatea sa lucrez doar cu produse profesionale, astfel micul meu kit are in el doar produsele mele preferate.
   Iti doresc sa iti implinesti visul!
   Si te mai astept la mine pe blog ca sa ne impartasesti noutatile tale.
   Pupici!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s